4 félórás tészta hétköznap vacsorára

Ha fáradtan érsz haza, mégis éhes vagy, üss össze egy finom, laktató tésztaételt, mellyel nincs sok munka. Receptjeink 25 perc alatt elkészülnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
A tészta tökéletes választás egy nehéz hétköznap estéjére, és valljuk be, az első munkanap nem tartozik a könnyűek közé. A tésztafélék laktatóak, finomak, és nagyon gyorsan elkészülnek.

Akár magadnak főzöl, akár egy egész családnak, a tésztával nem lehet mellélőni. Az alábbi recepteket 25 perc alatt elkészítheted, így marad idő a pihenésre, és megvan a másnapi ebéd is.

Olajbogyós-halas tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg masnitészta
  • 3 olajos szardínia
  • 40 dkg paradicsom
  • 10 dkg olajbogyó
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán sajt
  • olaj
  • bors
A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben főzd ki. Megforrósított olajon párold üvegesre a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Add hozzá a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítsd, és főzd pépesre. Add hozzá a lecsöpögtetett kapribogyót, a kimagozott olajbogyót, a villával kisebb darabokra tört szardíniát. Melegítsd össze, és halmozd a lecsöpögtetett makarónira. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálald.

Gyors csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 350 g masnitészta
  • 300 g brokkoli, kis rózsákra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 nagy csirkemellfilé, falatnyi darabokra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 1 nagy vagy 2 kis narancs leve
  • 25 g szeletelt mandula megpirítva
Főzd ki a tésztát forrásban lévő bő, sós vízben 8-10 perc alatt, vagy a csomagolásán található utasítás szerint. Az utolsó 3 percre dobd bele a brokkolit is.
Amíg fő a tészta, óvatosan hevítsd fel az olajat serpenyőben vagy wokban, és süsd a csirkét aranyszínűre 5-7 perc alatt - időnként keverd meg. Az utolsó 2 percben tedd bele a fokhagymát is.
Keverd össze a mustárt a narancslével. Öntsd a keveréket a csirkére, és egy-két percig óvatosan párold.
Szűrd le a tésztát és a brokkolit, tegyél félre 3 evőkanál főzővizet. Rázd össze a tésztát a brokkolival és a csirkével, keverd bele a vizet és a mandulát, és sózd meg tálalás előtt.

Póréhagymás-tojásos farfalle

Hozzávalók:

  • 2 kemény tojás
  • 3 póréhagyma
  • 15 dkg apró paradicsom
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejszínes krémsajt
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál sherry
  • Cayenne-bors
  • 1 csipet cukor
  • 20 dkg farfalle tészta
A tojásokat hosszában vágd félbe. A pórét mosd meg, vágd ferdén 1-1,5 centis darabokra, majd forró, sós vízben 3-4 percig blansírozd. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
A paradicsomokat nagyságtól függően vágd félbe vagy negyedekbe.
A majonézt keverd el a tejszínes krémsajttal és a sherryvel. Sóval, Cayenne-borssal, cukorral ízesítsd.
A hagymát és a paradicsomot oszd 2 tálra, mindegyikre fektess 2-2 fél tojást. Tálaláskor locsold meg a szósszal.

Háromhagymás, sajtmártásos, rukkolás spagetti

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti
  • 2 fej lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 szál zöldhagyma
  • 10 dkg rukkola
  • 1 dl olívaolaj
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • só, őrölt fehérbors
Tisztítsd meg a zöldségeket. A lilahagymát vágd vékony félkarikára, a zöldhagymát durvára, a fokhagymát zúzd össze. Az olaj felén futtasd meg a lila- és zöldhagymát, majd tedd rá a fokhagymát, keverd el, és kevés vizet önts hozzá. Kanalazd rá a krémsajtot, sózd, borsozd, és forrald össze. A tésztát bő, sós, forró vízben főzd ki a tasakon leírt ideig, majd szűrd le, és öblítés nélkül keverd össze a raguval. A maradék olajat melegítsd fel, tedd bele a rukkolát, és keverd el. Abban a pillanatban már vedd is le a tűzről, és keverd a tésztához, majd tálald.
Ezt is szeretjük