4 félórás tészta hétköznap vacsorára
Ha fáradtan érsz haza, mégis éhes vagy, üss össze egy finom, laktató tésztaételt, mellyel nincs sok munka. Receptjeink 25 perc alatt elkészülnek.
Akár magadnak főzöl, akár egy egész családnak, a tésztával nem lehet mellélőni. Az alábbi recepteket 25 perc alatt elkészítheted, így marad idő a pihenésre, és megvan a másnapi ebéd is.
Olajbogyós-halas tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg masnitészta
- 3 olajos szardínia
- 40 dkg paradicsom
- 10 dkg olajbogyó
- 1 evőkanál kapribogyó
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg parmezán sajt
- olaj
- só
- bors
Gyors csirkés tészta
Hozzávalók:
- 350 g masnitészta
- 300 g brokkoli, kis rózsákra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 nagy csirkemellfilé, falatnyi darabokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2 evőkanál magos mustár
- 1 nagy vagy 2 kis narancs leve
- 25 g szeletelt mandula megpirítva
Amíg fő a tészta, óvatosan hevítsd fel az olajat serpenyőben vagy wokban, és süsd a csirkét aranyszínűre 5-7 perc alatt - időnként keverd meg. Az utolsó 2 percben tedd bele a fokhagymát is.
Keverd össze a mustárt a narancslével. Öntsd a keveréket a csirkére, és egy-két percig óvatosan párold.
Szűrd le a tésztát és a brokkolit, tegyél félre 3 evőkanál főzővizet. Rázd össze a tésztát a brokkolival és a csirkével, keverd bele a vizet és a mandulát, és sózd meg tálalás előtt.
Póréhagymás-tojásos farfalle
Hozzávalók:
- 2 kemény tojás
- 3 póréhagyma
- 15 dkg apró paradicsom
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál tejszínes krémsajt
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál sherry
- Cayenne-bors
- 1 csipet cukor
- 20 dkg farfalle tészta
A paradicsomokat nagyságtól függően vágd félbe vagy negyedekbe.
A majonézt keverd el a tejszínes krémsajttal és a sherryvel. Sóval, Cayenne-borssal, cukorral ízesítsd.
A hagymát és a paradicsomot oszd 2 tálra, mindegyikre fektess 2-2 fél tojást. Tálaláskor locsold meg a szósszal.
Háromhagymás, sajtmártásos, rukkolás spagetti
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti
- 2 fej lilahagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 szál zöldhagyma
- 10 dkg rukkola
- 1 dl olívaolaj
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- só, őrölt fehérbors