20 perces sütik, diétázóknak is!
Ölni tudnál egy kis édességért, de nincs kedved órákig bíbelődni a süti elkészítésével? Próbáld ki hipergyors és nagyon egyszerű receptjeinket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érthető, hogy az egész napi hajtás után másra sem vágysz, mint egy kiadós pihenésre egy szelet finom süteménnyel és egy pohár tejjel.

A következő receptek nagyon egyszerűen és persze gyorsan elkészíthetők, így kedvenc esti sorozatodat már ezek társaságában izgulhatod végig.

Ráadásul nem hizlalnak, így a késői órákban sem lesz bűntudatod.

Málnás bögrés süti

Hozzávalók:

  • 400 g málna - mirelit is jó
  • fél kg túró
  • 2 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • fél bögre kristálycukor
  • 1 bögre joghurt
  • 2 tojás
  • fél bögre olaj
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd külön a túrót, a joghurtot, a tojást és az olajat.

A két tál tartalmát vegyítsd el, ha pedig már krémes masszát kaptál, akkor forgasd bele a málnát. Ez utóbbit nem kell kiolvasztani. Töltsd kivajazott, kilisztezett tortaformába, majd told 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd tűpróbáig. Hidegen szeleteld.

Zabpelyhes süti

Hozzávalók:

  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg őrölt mogyoró
  • 4 evőkanál méz
  • 2 dl tej
  • 2 marék mazsola
  • 1 tojás
  • fél zacskó zabpehely
  • fél csomag sütőpor
  • liszt

A margarint olvaszd meg. A tojással, a tejjel és a mézzel keverd habosra, majd tedd bele a rumaromát. Szórd hozzá a mazsolát és a zabpelyhet, a sütőport és a mogyorót. Evőkanalanként adagold hozzá a lisztet, amiből annyit tegyél bele, hogy ragadós, borzas tésztát kapj. Ha összesűrűsödött, egy tepsire - egymástól kicsit távolabb - rakj kis halmokat, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre a sütit.

Almás pite

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 3 evőkanál vaj
  • kevés cukor
  • teljes kiőrlésű liszt
  • csipet fahéj

A megolvasztott vaj felével kenj ki egy felfújtformát. Az almát hámozd meg, szeleteld fel, és tedd az aljára. A maradék vajjal locsold meg, szórj rá ízlés szerint cukrot és fahéjat. A lisztet keverd össze a maradék vajjal úgy, hogy morzsás legyen, és ne álljon össze. Szórd rá az almára, és süsd addig, míg a morzsa ropogóssá nem válik.

Mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • fél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál mandulakivonat

Az olajat, a mézet, a vanília- és a mandulakivonatot keverd össze. A sütőporos lisztet szitáld a folyékony masszába. Gyúrd össze, és formázz kisebb golyókat a tésztából. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, és a kicsit lelapított kekszeket helyezd el benne. Körülbelül 8-10 percig süsd őket.

Ezt is szeretjük