Lekváros derelye
Lekváros derelye
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 50 dkg burgonya
- 2 tojás
- só
- szilvalekvár
- zsemlemorzsa
- vaj
- vaníliás vagy fahéjas porcukor
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, még forrón krumplinyomón átpasszírozzuk. Majd hozzákeverjük a sót és a vajat. Ezt követően a liszttel összegyúrjuk. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, pihentetjük, majd kisodorjuk. A tészta egyik felére - kb. 5 cm távolságokra - kemény szilvalekvárt teszünk, ráhajtjuk a tészta másik felét. Végül derelyevágóval négyzet alakúra vágjuk. Alig lobogó vízben kifőzzük. Zsemlemorzsában megforgatjuk. Melegen tálaljuk - vaníliás vagy fahéjas porcukorral megszórva.
