Ropogósra sült csirke

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ropogósra sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db csirke
  • 1 db vöroshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
  • 1 dl fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét meg kell mosni, majd alaposan lecsepegtetni, és végül papírtörlővel szárazra törölni a bőrét.

A belsejét sózzuk, és borsozzuk, majd belehelyezzük a félbevágott közepes méretű vöröshagymát és a 1/2 citromot.
Ezután a két lábát össze kell kötni, hogy sütés közben, ne tudjon szétterülni a tepsiben.

A puha vajat összekeverjük a sóval és az őrölt borssal. (mivel kívülről nem lett besózva a csirke, így ne sajnáljuk ki a vajból a sót, mert különben sótlan lesz a csirke sütés után)
Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenegetjük a csirke bőrét.

Egy tepsi alját kibélelünk alufóliával, majd egy rácsot teszünk rá.
A rácsra ráhelyezzük az előkészített csirkét, majd aláöntjük a fehérbort és beleszeleteljük a fokhagymát. (Ha még öreg a fokhagyma, akkor egészben, pucolás nélkül helyezzük a tepsibe a gerezdeket. Nekem új fokhagymám volt, ezért megpucoltam és szeletelve tettem a csirke mellé)

Ezután alufóliával le kell fedni a tepsit, és előmelegített sütőbe helyezni. Közepes lángon puhára pároljuk.

Végül levesszük az alufóliát, majd visszahelyezzük a tepsit a sütőbe és szép pirosra kell sütni a csirkét. (közben nem kell locsolgatni, mert így is szép piros és főleg finom ropogós lesz a bőre)

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá, rizst, krumplipürét, vagy éppen sült krumplit és savanyúságot.

Ezt is szeretjük