Különleges disznótoros tésztával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Különleges disznótoros tésztával

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 dkg császárszalonna
  • 8-10 db tepertő (közepes méretű)
  • 10 dkg disznósajt
  • 2 tojássárgája
  • fél csomag spagetti tészta
  • só, bors
  • 4-5 db koktélparadicsom
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt (ha valaki nem szereti a parmezánt, használhat bármilyen más kemény sajtot)
Recept idők

Elkészítés:

A tepertőt apró kockákra vágjuk, és egy forró serpenyőben megpirítjuk. Tovább pirítjuk, s miközben a tepertő pirul, hozzátesszük a szintén apró kockákra vágott császárszalonnát. Mikor mindkettőből kisült némi zsír, hozzátesszük a felkockázott disznósajtot. Kevés sót szórunk rá, mert az alapanyagok alapvetően is sósak kissé, illetve kevés feketeborsot szórunk rá.
Eközben a spagetti tésztát forró sós vízben megfőzzük. (ki - ki ízlése szerint aldente, vagy teljesen puhára).
A tojássárgájákat felverjük és összekeverjük a reszelt parmezánsajttal.
Amikor a tészta készre főtt, lecsepegtetjük kissé és ráöntjük a serpenyőben található szalonnára, s összekeverjük vele. Majd mikor a tűzről már levettük, s kb., egy percig kevergettük, ráöntjük a sajtos tojást, ami összefogja az egész egyveleget.
Tálaláskor kevés félbevágott koktélparadicsommal, frissen őrölt borssal esetleg petrezselyemmel tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük