Könnyű, habos túrótorta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 20 dkg győri omlós keksz
  • 10 dkg vaj
  • ½ kg túró
  • ½ kg mascarpone
  • 2,5 dl tejföl
  • 7 kicsit púpozott evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 4 egész tojás
Recept idők

Elkészítés:

Először is az omlós kekszet teljesen morzsásra összetöröm, pontosabban beleteszem az aprítógépbe és morzsásra aprítom. Közben bedobom a vajat a mikróba - nagyjából fél percre, hogy egy picit felolvadjon és könnyű legyen vele dolgozni. Majd a kekszet és a vajat alaposan összekeverem és egy tortalap aljára simítom. A legegyszerűbb, ha fakanállal szépen, egyenletesen lenyomkodjuk a tortaforma aljára. Ezután 160 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.

Miközben a sütőben picit összesül a keksz és a vaj, elkészítem a torta tetejét. Mixerrel szép habosra összekeverem a túrót, a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vanília aromát, majd a lisztet és a tojást is hozzáadom a krémhez és alaposan összemixelem. 10 perc után kiveszem a sütőből a tortaformát, a megsütött kekszre ráöntöm ezt a krémet – nem kell megijedni, picit talán még „folyós” is lehet, de kihűlés után majd már szépen egybeáll - és visszateszem a sütőbe, továbbra is 160 fokon még 60 percig sütöm.
Ha kész, kiveszem, hagyom a formában kihűlni, majd kiborítom, és a kekszes teteje lesz felül. Érdemes egy napig hűtőben tárolni, mert másnapra szépen egybeáll, megköt a torta, az első napon viszont nagyon habos és könnyű, fennáll a veszély, hogy még aznap elfogy. :)

Ha fogyizik a család, akkor a cukrot nyírfacukorral, a győri kekszet pedig zabkeksszel szoktam helyettesíteni, úgyis nagyon-nagyon finom!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük