Burgonyás hagymás omlett
Burgonyás hagymás omlett
Hozzávalók 2 személyre
- 1 közepes burgonya
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 4 tojás
- só, bors, fokhagymapor
- pirospaprika
Elkészítés:
A krumplikat megpucoljuk és felkockázzuk, apró kockákra. A hagymát felkarikázzuk, s olajon megfonnyasztjuk. Közben felverjük a tojást. Mikor üveges a hagyma, akkor kerül rá a felkockázott krumpli. Ezt puhára sütjük, főzzük. Mikor megpuhult a burgonya, egy ízlés szerint megsózzuk, egy csipet borsot teszünk rá, és csak a színe miatt egy csapott kávéskanál pirospaprikát. Ezzel összekeverjük, de ne hagyjuk tovább sülni a paprikával, mert hamar odaég. Amint összekevertük, rögtön öntsük rá a tojást. Alacsony lángon előbb az egyik oldalát sütjük pirosra, majd egy lapát segítségével a megfordítjuk és a másik oldalt is pirosra sütjük.
Tálaláskor felcikkezett paradicsommal és paprikakarikával tálaljuk. De kevés reszelt sajtot is szórhatunk rá, vagy apróra vágott petrezselyemmel is kínálhatjuk!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció