Tejszínes-fokhagymás sertéstokány
Tejszínes-fokhagymás sertéstokány
Hozzávalók 4 személyre
- 700 g sertéslapocka
- 10 dkg házi füstölt szalonna
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 tk pirospaprika
- só, frissen őrölt feketebors
Elkészítés:
A szalonnát zsírjára pirítjuk.
A zsírban megfuttatjuk a vöröshagymát, félrehúzzuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húst, és a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot.
Sózzuk, erőteljesen borsozzuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd lefedve saját levében alacsony lángon pároljuk. Ha időközönként szükséges, mindig csak egy pici vizet öntsünk hozzá.
Amikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a tejszínt, és fedő nélkül további 5 percig főzzük.
Rizzsel vagy nokedlivel kínáljuk.
költség:
1400 Ft
költség egy főre:
350 Ft