Tejszínes-fokhagymás sertéstokány

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tejszínes-fokhagymás sertéstokány

Hozzávalók 4 személyre

  • 700 g sertéslapocka
  • 10 dkg házi füstölt szalonna
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk pirospaprika
  • só, frissen őrölt feketebors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát zsírjára pirítjuk.
A zsírban megfuttatjuk a vöröshagymát, félrehúzzuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húst, és a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot.
Sózzuk, erőteljesen borsozzuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd lefedve saját levében alacsony lángon pároljuk. Ha időközönként szükséges, mindig csak egy pici vizet öntsünk hozzá.
Amikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a tejszínt, és fedő nélkül további 5 percig főzzük.
Rizzsel vagy nokedlivel kínáljuk.

költség:
1400 Ft
költség egy főre:
350 Ft

Ezt is szeretjük