Bográcsos babgulyás

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bográcsos babgulyás

Hozzávalók 12 személyre:

  • 1,5 kg sertéslapocka
  • 50 dkg tarkabab
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 3 szem paradicsom
  • 3 db fehér paprika (aki szereti enyhén csípősen, annak mehet bele még 1 db hegyes erős paprika)
  • 3 db sárgarépa
  • 2db fehérrépa
  • Kis gumó karalábé
  • Kis gumó zellergyökér
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2-3 közepes méretű burgonya
  • 2 fakanálnyi zsír
  • 2-3 ek pirospaprika
  • 1 tubus csemege Gulyáskrém
  • ízlés szerint só, bors, köménymag
Recept idők

Elkészítés:

Először zsíron megpárolom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a pirospaprikát. Ezután hozzáteszem a paprikát, hagyom, hogy jól megpuhuljon, majd mehet hozzá a paradicsom. Amikor már jól megpárolódnak, következhet a kis kockákra vágott sertéslapocka. Hagyom kicsit így magában főni, majd kb 10-15 perc után felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst. Szép lassan főzőm, addig amíg a hús félig megfő. Majd felöntöm annyi vízzel, hogy a bogrács majdnem tele legyen, és hozzáadom a babot (Ezt előző este langyos vízbe beáztatom).
Elkezdem szépen adagolni a fűszereket ízlés szerint.
Majd amikor már a bab is félig megfő, akkor hozzáadom a répát, a karalábét, és a zellert is. (Én csak félbe szoktam vágni és úgy főzőm bele, az íze miatt.)
Tovább főzőm az egészet, ha szükséges még fűszerezem.
Amikor már nagyjából megfő minden, akkor hozzáadom a kockára vágott burgonyát is.
Akkor van készen a leves, amikor már a krumpli is megfő.

Ezt is szeretjük