Bográcsos babgulyás
Bográcsos babgulyás
Hozzávalók 12 személyre
- 1.5 kg sertéslapocka
- 50 dkg tarkabab
- 3-4 fej vöröshagyma
- 3 szem paradicsom
- 3 db fehér paprika (aki szereti enyhén csípősen, annak mehet bele még 1 db hegyes erős paprika)
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- Kis gumó karalábé
- Kis gumó zellergyökér
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 2-3 közepes méretű burgonya
- 2 fakanálnyi zsír
- 2-3 ek pirospaprika
- 1 tubus csemege Gulyáskrém
- ízlés szerint só, bors, köménymag
Elkészítés:
Először zsíron megpárolom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a pirospaprikát. Ezután hozzáteszem a paprikát, hagyom, hogy jól megpuhuljon, majd mehet hozzá a paradicsom. Amikor már jól megpárolódnak, következhet a kis kockákra vágott sertéslapocka. Hagyom kicsit így magában főni, majd kb 10-15 perc után felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst. Szép lassan főzőm, addig amíg a hús félig megfő. Majd felöntöm annyi vízzel, hogy a bogrács majdnem tele legyen, és hozzáadom a babot (Ezt előző este langyos vízbe beáztatom).
Elkezdem szépen adagolni a fűszereket ízlés szerint.
Majd amikor már a bab is félig megfő, akkor hozzáadom a répát, a karalábét, és a zellert is. (Én csak félbe szoktam vágni és úgy főzőm bele, az íze miatt.)
Tovább főzőm az egészet, ha szükséges még fűszerezem.
Amikor már nagyjából megfő minden, akkor hozzáadom a kockára vágott burgonyát is.
Akkor van készen a leves, amikor már a krumpli is megfő.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció