Finom kifli

Ez is érdekelhet

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

Tavaszi Vásárlási Maraton a Premier Outletben! (x)

Nagyszerű kezdeményezéssel támogatja a helyi közösségeket a Tesco (x)

beauty and style

Lapos a talpuk, mégis elképesztően nőiesek: 4 kényelmes cipőfazon az esküvőre »

Ezért jó, ha a testápoló illata megegyezik a parfümével: így marad tartós a bőrön az Eau de Toilette »

Az 53 éves Cindy Crawford még mindig tud meglepetést okozni: bakancsban is eszméletlenül dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Finom kifli

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 1/2 liter tej
  • 2 dl Vénusz étolaj
  • 1 kanál só
  • 1 kanál cukor
  • 2 csomag szárított élesztő
  • 30 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 tojás
  • 5 dkg felvágott
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a szárított élesztővel, sóval és cukorral. Hozzáadjuk a tejet és étolajat és dagasztjuk. Egy óráig kelesztjük, majd 4 cipót formálunk belőle. A cipókat kerekre (kb. 3 mm vastagra) kisodorjuk. Derelyevágóval 12 cikkre vágjuk a tésztát, összesen 48 db lesz. Ha nagyobb kifliket szeretnénk készíteni akkor úgy vágjuk fel, hogy egy tésztából 4 vagy 8 cikk legyen.
Mindegyik cikk szélesebb végére teszünk tölteléket, ami lehet kolbász, felvágott sajt.... Esetleg édes töltelék is : dió, kakaó, lekvár stb.,A cikkeket kifliformára feltekerjük, és tepsibe rakjuk. Hagyjuk még egy 20 percig kelni, majd megkenjük tojássárgájával és a sós kifliket megszórjuk reszelt sajttal, vagy köménymaggal, illetve szezámmaggal.
Az édes kifliket a sütőből kivéve meghintjük porcukorral.

Ez a kedvenc kiflink, édesen és sósan is szeretjük, így fele-fele arányban szoktam elkészíteni a mennyiséget.

Ezt is szeretjük