Fagyi szelet
Fagyi szelet
Hozzávalók 12 személyre
- 12 tojás
- 7 dkg liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál fehérbor vagy víz
- 3 dkg kakaó
- 2 vaníliás cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 40 dkg porcukor
- 5 dkg csoki
Elkészítés:
6 tojássárgáját, 15 dkg cukorral habosra keverünk, 1 vaníliás cukrot, 7 dkg lisztet, 1/2 csomag sütőport, 1 evőkanál ecetet, 1 evőkanál fehérbort ( vizet), 3 dkg kakaót és 6 tojás felvert habját hozzákeverjük, 180 C fokos sütőben megsütjük.
6 tojás sárgáját, 1 vaníliás cukorral, 1 vaníliás pudingporral, 3 dl tejjel sűrűre főzzük. 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk. Kihűlés után a főzött krémmel habosra keverjük.
A csokoládés piskótára rákenjük a vaníliás krémet.
A 6 tojás fehérjét a 25 dkg porcukorral gőz felett keményre verjük és rásimítjuk a vaníliás krémre.
A habot csokireszelékkel díszítjük.
