karamellás almatorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

karamellás almatorta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg alma
  • 20 dkg kristálycukor
  • kávéskanál fahéj
  • csipet só
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 50 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és csíkokra vágjuk. Egy tűzálló tálba szórjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Beletesszük a vajat és az almaszeleteket, megszórjuk a fahéjjal.
Puhára pároljuk az almát. A 4 tojásfehérjét habbá verjük a csipetnyi sóval, majd a tojások sárgáját belecsorgatjuk. Ezután a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzákeverjük, és a megpárolt almára öntjük. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük, kb. 10 perc elteltével mérsékeljük a lángot. A sütési idő max: 25 perc, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ezután egy nagy tányérra borítjuk. Ha kihűlt már szeletelhetjük is! Nagyon finom!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük