karamellás almatorta

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

karamellás almatorta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg alma
  • 20 dkg kristálycukor
  • kávéskanál fahéj
  • csipet só
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 50 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és csíkokra vágjuk. Egy tűzálló tálba szórjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Beletesszük a vajat és az almaszeleteket, megszórjuk a fahéjjal.
Puhára pároljuk az almát. A 4 tojásfehérjét habbá verjük a csipetnyi sóval, majd a tojások sárgáját belecsorgatjuk. Ezután a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzákeverjük, és a megpárolt almára öntjük. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük, kb. 10 perc elteltével mérsékeljük a lángot. A sütési idő max: 25 perc, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ezután egy nagy tányérra borítjuk. Ha kihűlt már szeletelhetjük is! Nagyon finom!

Ezt is szeretjük