karamellás almatorta
karamellás almatorta
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg alma
- 20 dkg kristálycukor
- kávéskanál fahéj
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 4 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 50 dkg vaj
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és csíkokra vágjuk. Egy tűzálló tálba szórjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Beletesszük a vajat és az almaszeleteket, megszórjuk a fahéjjal.
Puhára pároljuk az almát. A 4 tojásfehérjét habbá verjük a csipetnyi sóval, majd a tojások sárgáját belecsorgatjuk. Ezután a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzákeverjük, és a megpárolt almára öntjük. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük, kb. 10 perc elteltével mérsékeljük a lángot. A sütési idő max: 25 perc, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ezután egy nagy tányérra borítjuk. Ha kihűlt már szeletelhetjük is! Nagyon finom!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept