karamellás almatorta
karamellás almatorta
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg alma
- 20 dkg kristálycukor
- kávéskanál fahéj
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 4 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 50 dkg vaj
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és csíkokra vágjuk. Egy tűzálló tálba szórjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Beletesszük a vajat és az almaszeleteket, megszórjuk a fahéjjal.
Puhára pároljuk az almát. A 4 tojásfehérjét habbá verjük a csipetnyi sóval, majd a tojások sárgáját belecsorgatjuk. Ezután a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzákeverjük, és a megpárolt almára öntjük. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük, kb. 10 perc elteltével mérsékeljük a lángot. A sütési idő max: 25 perc, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ezután egy nagy tányérra borítjuk. Ha kihűlt már szeletelhetjük is! Nagyon finom!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció