málnás tiramisuhasáb

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

málnás tiramisuhasáb

Hozzávalók 12 személyre

  • fél kiló málna
  • fél kiló mascarpone
  • 20dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 162 kk.őrölt fahéj
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg babapiskóta

díszítéshez:

  • 3dl növényi tejszín
  • 1 ek. reszelt csoki
  • mentalevelek
Recept idők

Elkészítés:

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy a fólia két hosszanti vége 25cm-re túllógjon a forma peremén. A mascarponét kikeverjük 10 dkg porcukorral. A maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat habosra keverjük a tojássárgákkal, majd kanalanként beledolgozzuk a mascarponéba. A babapiskótákat kettesével-hármasával beleforgatjuk a rumaromával ízesített tejbe, majd hosszában lerakunk 9 db-ot a forma aljára. Rásimítjuk a krém, majd a málna felét. Ezután ismétlünk: egy sor rumos tejbe forgatott piskóta - krém - málna.Végül babapiskóta. Kissé lenyomkodjuk a rakottas tetejét, visszahajtjuk rá a fólia végeit,és legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Hosszúkás tálra borítjuk a hasábot, levesszük róla a formát, és a fóliát. A tejszínt kemény habbá verjük. A süteményt a tejszínnel, a reszelt csokoládéval,- pár szem szép málnával,-mentalevéllel díszítjük. csak az asztalnál szeleteljük!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük