málnás tiramisuhasáb

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

málnás tiramisuhasáb

Hozzávalók 12 személyre:

  • fél kiló málna
  • fél kiló mascarpone
  • 20dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 162 kk.őrölt fahéj
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg babapiskóta

díszítéshez:

  • 3dl növényi tejszín
  • 1 ek. reszelt csoki
  • mentalevelek
Recept idők

Elkészítés:

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy a fólia két hosszanti vége 25cm-re túllógjon a forma peremén. A mascarponét kikeverjük 10 dkg porcukorral. A maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat habosra keverjük a tojássárgákkal, majd kanalanként beledolgozzuk a mascarponéba. A babapiskótákat kettesével-hármasával beleforgatjuk a rumaromával ízesített tejbe, majd hosszában lerakunk 9 db-ot a forma aljára. Rásimítjuk a krém, majd a málna felét. Ezután ismétlünk: egy sor rumos tejbe forgatott piskóta - krém - málna.Végül babapiskóta. Kissé lenyomkodjuk a rakottas tetejét, visszahajtjuk rá a fólia végeit,és legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Hosszúkás tálra borítjuk a hasábot, levesszük róla a formát, és a fóliát. A tejszínt kemény habbá verjük. A süteményt a tejszínnel, a reszelt csokoládéval,- pár szem szép málnával,-mentalevéllel díszítjük. csak az asztalnál szeleteljük!

Ezt is szeretjük