Így készül a krémes répatorta
Répatorta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 40 dkg répa
- 20 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- fél citrom
- fél evőkanál fahéj
- 10 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A répákat megtisztítjuk és lereszeljük. A cukrot az olajjal és a tojások sárgáival jól elkeverjük, majd belekeverjük a répát is. A sütőport elkeverjük a liszttel, és hozzákeverjük a répás masszához. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Kivajazunk, kilisztezünk egy tortaformát, és beleborítjuk a répás masszát. 180 fokos sütőben készre sütjük. Mikor kicsit kihűlt, a krémsajtból, cukorból és vaníliás cukorból kevert krémet a tetejére kenjük. Díszíthetjük marcipán répával, színes cukorgyöngyökkel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept