Így készül a krémes répatorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Répatorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 40 dkg répa
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom
  • fél evőkanál fahéj
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A répákat megtisztítjuk és lereszeljük. A cukrot az olajjal és a tojások sárgáival jól elkeverjük, majd belekeverjük a répát is. A sütőport elkeverjük a liszttel, és hozzákeverjük a répás masszához. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Kivajazunk, kilisztezünk egy tortaformát, és beleborítjuk a répás masszát. 180 fokos sütőben készre sütjük. Mikor kicsit kihűlt, a krémsajtból, cukorból és vaníliás cukorból kevert krémet a tetejére kenjük. Díszíthetjük marcipán répával, színes cukorgyöngyökkel.

Ezt is szeretjük