Képviselőfánk-hattyú

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Képviselőfánk-hattyú

Hozzávalók 6 személyre:

  • 15 dkg zsír
  • csipet só
  • 1 kk. cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás

Lekenéshez:

  • 1 tojáskrém
Recept idők

Elkészítés:

A 3 dl vizet megsózzuk, cukrozzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a zsírt, ha feloldódott, a lisztet is beleszórjuk. Addig főzzük (kevergetjük), míg teljesen sima lesz, és elválik az edény falától. A tűzről lehúzzuk, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Csillagcsöves zsákba töltjük, majd a tepsibe szív alakot nyomunk. A hattyú nyakát \"S\" alakot nyomva készítjük. Tetejüket felvert tojással megkenjük, forró sütőbe toljuk, 230 fokon 5 percig, alacsonyabb hőfokon 15 percig sütjük. Sütőajtót kinyitni TILOS! Ha aranyszínűek, a sütőt elzárjuk, ajtaját résnyire kinyitjuk, és 15 percet szárítjuk. Ha kihűlnek, a tetejüket levágjuk, kettévágjuk középen, ezek lesznek a hattyú szárnyai. Megtöltjük a krémmel, majd teszünk rá tejszínt, nyakukat belehelyezzük a krémbe, és rárakjuk a szárnyakat. (A nyakakat jobb, ha külön sütjük meg, mert kevesebb idő kell neki, mint a hattyú testének).

Ezt is szeretjük