Képviselőfánk-hattyú

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 15 dkg zsír
  • csipet só
  • 1 kk. cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás

Lekenéshez:

  • 1 tojáskrém
Recept idők

Elkészítés:

A 3 dl vizet megsózzuk, cukrozzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a zsírt, ha feloldódott, a lisztet is beleszórjuk. Addig főzzük (kevergetjük), míg teljesen sima lesz, és elválik az edény falától. A tűzről lehúzzuk, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Csillagcsöves zsákba töltjük, majd a tepsibe szív alakot nyomunk. A hattyú nyakát \"S\" alakot nyomva készítjük. Tetejüket felvert tojással megkenjük, forró sütőbe toljuk, 230 fokon 5 percig, alacsonyabb hőfokon 15 percig sütjük. Sütőajtót kinyitni TILOS! Ha aranyszínűek, a sütőt elzárjuk, ajtaját résnyire kinyitjuk, és 15 percet szárítjuk. Ha kihűlnek, a tetejüket levágjuk, kettévágjuk középen, ezek lesznek a hattyú szárnyai. Megtöltjük a krémmel, majd teszünk rá tejszínt, nyakukat belehelyezzük a krémbe, és rárakjuk a szárnyakat. (A nyakakat jobb, ha külön sütjük meg, mert kevesebb idő kell neki, mint a hattyú testének).

Ezt is szeretjük