Képviselőfánk-hattyú

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Képviselőfánk-hattyú

Hozzávalók 6 személyre:

  • 15 dkg zsír
  • csipet só
  • 1 kk. cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás

Lekenéshez:

  • 1 tojáskrém
Recept idők

Elkészítés:

A 3 dl vizet megsózzuk, cukrozzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a zsírt, ha feloldódott, a lisztet is beleszórjuk. Addig főzzük (kevergetjük), míg teljesen sima lesz, és elválik az edény falától. A tűzről lehúzzuk, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Csillagcsöves zsákba töltjük, majd a tepsibe szív alakot nyomunk. A hattyú nyakát \"S\" alakot nyomva készítjük. Tetejüket felvert tojással megkenjük, forró sütőbe toljuk, 230 fokon 5 percig, alacsonyabb hőfokon 15 percig sütjük. Sütőajtót kinyitni TILOS! Ha aranyszínűek, a sütőt elzárjuk, ajtaját résnyire kinyitjuk, és 15 percet szárítjuk. Ha kihűlnek, a tetejüket levágjuk, kettévágjuk középen, ezek lesznek a hattyú szárnyai. Megtöltjük a krémmel, majd teszünk rá tejszínt, nyakukat belehelyezzük a krémbe, és rárakjuk a szárnyakat. (A nyakakat jobb, ha külön sütjük meg, mert kevesebb idő kell neki, mint a hattyú testének).

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük