Képviselőfánk-hattyú

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Képviselőfánk-hattyú

Hozzávalók 6 személyre:

  • 15 dkg zsír
  • csipet só
  • 1 kk. cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás

Lekenéshez:

  • 1 tojáskrém
Recept idők

Elkészítés:

A 3 dl vizet megsózzuk, cukrozzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a zsírt, ha feloldódott, a lisztet is beleszórjuk. Addig főzzük (kevergetjük), míg teljesen sima lesz, és elválik az edény falától. A tűzről lehúzzuk, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Csillagcsöves zsákba töltjük, majd a tepsibe szív alakot nyomunk. A hattyú nyakát \"S\" alakot nyomva készítjük. Tetejüket felvert tojással megkenjük, forró sütőbe toljuk, 230 fokon 5 percig, alacsonyabb hőfokon 15 percig sütjük. Sütőajtót kinyitni TILOS! Ha aranyszínűek, a sütőt elzárjuk, ajtaját résnyire kinyitjuk, és 15 percet szárítjuk. Ha kihűlnek, a tetejüket levágjuk, kettévágjuk középen, ezek lesznek a hattyú szárnyai. Megtöltjük a krémmel, majd teszünk rá tejszínt, nyakukat belehelyezzük a krémbe, és rárakjuk a szárnyakat. (A nyakakat jobb, ha külön sütjük meg, mert kevesebb idő kell neki, mint a hattyú testének).

Ezt is szeretjük