no

Méteres kalács

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Méteres kalács

Hozzávalók 6 személyre

  • 4 tojás sárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 4 tojás keményre vert fehérje
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • 2 tábla torta bevonó csoki
  • 4 dl tej
  • 1 csomag puncs puding
Recept idők

Elkészítés:

Ezt a süteményt a családom nagyon szereti.Legtöbbször karácsonykor készítem, mert a hozzávalók megkétszerezésével sok van belőle.
A tojás sárgáját elkeverem a porcukorral, majd az étolajat, a meleg vizet adom hozzá, azután a lisztet, amelyben előtte elkevertük a sütőport. Végezetül a tojások keményre vert habját. Óvatosan, nehogy összetörjön a hab. Elég sűrű, piskóta szerű tésztát kapunk. A kész sárga tészta felét egy zsírral kikent, lisztezett őzgerinc formába töltjük. A másik felébe tesszük a kakaóport, elkeverjük és ezt a barna tésztát is zsírozott,lisztezett őzgerinc formába töltjük.Ha nincs két formánk süthetjük egymás után. 180°c addig sütjük,míg a villát beleszúrva nem ragad a villára a tészta.
Amíg sül,elkészítjük a pudingot a tasakon leírtak szerint. Hagyjuk kihűlni.
Ha a tésztáink megsültek, azokat kiborítva a formából hagyjuk kihűlni. Ha kihűltek a forma mentén felszeleteljük őket. Fogunk egy kakaós szeletet és egy kiskanál pudingot kenünk rá és hozzá ragasztunk egy sárga színűt, majd egy barnát, majd egy sárga tésztát. Ezt addig folytatjuk míg a tészták el nem fogynak. Ha elkészültünk, hagyjuk hagy beszívja a pudingot.
A tetejére tortabevonót teszünk, amit vízgőz felett megolvasztunk. Amikor rádermedt a csokimáz, ferdén szeleteljünk belőle.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük