Orchidea szelet
Orchidea szelet
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 8 tojás fehérje
- 22.5 dkg porcukor
- 22.5 dkg darált mák
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém
- 8 tojás sárgája
- 1 csomag vanília puding
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 0.5 dl tej
Díszítés
- 3-4 dl növényi tejszín
- 3 csomag vanília cukor
- 2-3 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A 8 tojás fehérjét felverjük a 22,5 dkg porcukorral , majd lazán belekeverjük a 22,5 dkg darált mákot és a liszttel vegyített sütőport, és megsütjük. Közben a 8 tojás sárgáját a vaníliás pudinggal és a tejjel állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 15 dkg margarinnal elkevert 15 dkg porcukrot. A krémet rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére. Erre a krémre tesszük a felver tejszínt a kakaóval, a vaníliás cukorral és 1 evőkanál porcukorral ízlés szerint.


