Nehéz sós teasütemény

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nehéz sós teasütemény

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 250 gramm Vénusz margarin
  • 480 gramm liszt
  • 20 gramm só
  • 2 tojás sárgája
  • 130 ml tejszín

Tetejére

  • 2 tojásfehérje lekenni
  • különféle magvak szóráshoz (mák, szezámmag, lenmag, kömény,stb.)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a sót, belevagdossuk a hideg margarint és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejszínt, fakanállal nagyjából összekeverjük, majd kézzel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kell alaposan kidolgozni, mihelyt összeáll már jó. Ekkor kissé meglisztezett deszkán ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd egy tálcára átemelve fél órára FAGYASZTÓBA tesszük dermedni. Kivéve kicsit várjunk vele míg annyira felenged, hogy éles késsel könnyen darabolható legyen.
A felszeletelt tésztakockákat megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a különféle magvakkal. De lehet egyenként a tetejüket a magvakba mártogatni is.Kiszúrókkal is szaggathatjuk különféle formákra.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokosra előmelegített sütőbe még fagyosan tesszük be. Húsz-huszonöt perc alatt készre sütjük, kivétel után egy órát álljon fogyasztás előtt.
Egy napi állás után még finomabb!

1
2
3
Ezt is szeretjük