Nehéz sós teasütemény

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Nehéz sós teasütemény
Hozzávalók 6 személyre:
Tészta
- 250 gramm Vénusz margarin
- 480 gramm liszt
- 20 gramm só
- 2 tojás sárgája
- 130 ml tejszín
Tetejére
- 2 tojásfehérje lekenni
- különféle magvak szóráshoz (mák, szezámmag, lenmag, kömény,stb.)
Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a sót, belevagdossuk a hideg margarint és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejszínt, fakanállal nagyjából összekeverjük, majd kézzel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kell alaposan kidolgozni, mihelyt összeáll már jó. Ekkor kissé meglisztezett deszkán ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd egy tálcára átemelve fél órára FAGYASZTÓBA tesszük dermedni. Kivéve kicsit várjunk vele míg annyira felenged, hogy éles késsel könnyen darabolható legyen.
A felszeletelt tésztakockákat megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a különféle magvakkal. De lehet egyenként a tetejüket a magvakba mártogatni is.Kiszúrókkal is szaggathatjuk különféle formákra.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokosra előmelegített sütőbe még fagyosan tesszük be. Húsz-huszonöt perc alatt készre sütjük, kivétel után egy órát álljon fogyasztás előtt.
Egy napi állás után még finomabb!



Még több recept