Madártej
Madártej
Hozzávalók 6 személyre
- 1,5 l tej
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- fél rúd vanilia vagy 2 csomag vanilin cukor
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. 3 literes lábasban tejet felforralunk és csendesen fövő tejbe vizes kanállal a felvert habból galuskákat főzünk. Egyszerre csak keveset hogy legyen hely az emelkedésre. Ha jól felemelkedtek a habgaluskák, meg fordítjuk őket és a másik oldalukat is fél percig főzzük. Szűrőlapáttal szitára szedjük, hogy a tej lecsurogjon.
Vaníliamártás: A tejet és (azt is adjuk hozzá, ami a hab galuskából lecsurgott) a tojássárgáját valamint a megmaradt cukrot a vanília és a liszt hozzáadásával összefőzzük, a vaníliamártást üvegtálba öntjük és ráfektetjük a tetejére a habgaluskákat. Kihűlve tálaljuk.
Díszítés: 2 dkg szárított mandula
5 dkg karamell
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept