Madártej

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Madártej

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 l tej
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • fél rúd vanilia vagy 2 csomag vanilin cukor
  • 1 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. 3 literes lábasban tejet felforralunk és csendesen fövő tejbe vizes kanállal a felvert habból galuskákat főzünk. Egyszerre csak keveset hogy legyen hely az emelkedésre. Ha jól felemelkedtek a habgaluskák, meg fordítjuk őket és a másik oldalukat is fél percig főzzük. Szűrőlapáttal szitára szedjük, hogy a tej lecsurogjon.
Vaníliamártás: A tejet és (azt is adjuk hozzá, ami a hab galuskából lecsurgott) a tojássárgáját valamint a megmaradt cukrot a vanília és a liszt hozzáadásával összefőzzük, a vaníliamártást üvegtálba öntjük és ráfektetjük a tetejére a habgaluskákat. Kihűlve tálaljuk.

Díszítés: 2 dkg szárított mandula
5 dkg karamell

Ezt is szeretjük