Madártej

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Madártej

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 l tej
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • fél rúd vanilia vagy 2 csomag vanilin cukor
  • 1 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. 3 literes lábasban tejet felforralunk és csendesen fövő tejbe vizes kanállal a felvert habból galuskákat főzünk. Egyszerre csak keveset hogy legyen hely az emelkedésre. Ha jól felemelkedtek a habgaluskák, meg fordítjuk őket és a másik oldalukat is fél percig főzzük. Szűrőlapáttal szitára szedjük, hogy a tej lecsurogjon.
Vaníliamártás: A tejet és (azt is adjuk hozzá, ami a hab galuskából lecsurgott) a tojássárgáját valamint a megmaradt cukrot a vanília és a liszt hozzáadásával összefőzzük, a vaníliamártást üvegtálba öntjük és ráfektetjük a tetejére a habgaluskákat. Kihűlve tálaljuk.

Díszítés: 2 dkg szárított mandula
5 dkg karamell

Ezt is szeretjük