Madártej

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Madártej

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 l tej
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • fél rúd vanilia vagy 2 csomag vanilin cukor
  • 1 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. 3 literes lábasban tejet felforralunk és csendesen fövő tejbe vizes kanállal a felvert habból galuskákat főzünk. Egyszerre csak keveset hogy legyen hely az emelkedésre. Ha jól felemelkedtek a habgaluskák, meg fordítjuk őket és a másik oldalukat is fél percig főzzük. Szűrőlapáttal szitára szedjük, hogy a tej lecsurogjon.
Vaníliamártás: A tejet és (azt is adjuk hozzá, ami a hab galuskából lecsurgott) a tojássárgáját valamint a megmaradt cukrot a vanília és a liszt hozzáadásával összefőzzük, a vaníliamártást üvegtálba öntjük és ráfektetjük a tetejére a habgaluskákat. Kihűlve tálaljuk.

Díszítés: 2 dkg szárított mandula
5 dkg karamell

Ezt is szeretjük