Barackos Charlotte Torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Barackos Charlotte Torta

Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta tekercs

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • baracklekvár

Töltelék

  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg áttört túró
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 csomag zseltain fix
  • 5-10 dkg porcukor
  • szeletelt barack
Recept idők

Elkészítés:

1. Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral egy nagy tálban.
2. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral.
3. A tojások fehérjéből készíts kemény habot.
4. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.
5. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.
6.Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg.
7. Ha megsült a piskóta feltekerjük és ha kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.
8. A tejszínt kemény habbá verjük.
9. A túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéját és a zselatinfixet összekeverjük.
10. Hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt is, alaposan összedolgozzuk.
11. A piskótatekercset ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.
12. Egy tálat kibélelünk alufóliával, aztán a piskótatekercsekkel.
13. Beleöntjük a túrós krémet és a szeletelt barackokat is belenyomkodjuk.
14. A tortánk tetejére is teszünk még piskótatekercseket.
15. 3-4 óráig hűtőbe tesszük.

Ezt is szeretjük