Barackos Charlotte Torta

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Barackos Charlotte Torta

Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta tekercs

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • baracklekvár

Töltelék

  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg áttört túró
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 csomag zseltain fix
  • 5-10 dkg porcukor
  • szeletelt barack
Recept idők

Elkészítés:

1. Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral egy nagy tálban.
2. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral.
3. A tojások fehérjéből készíts kemény habot.
4. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.
5. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.
6.Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg.
7. Ha megsült a piskóta feltekerjük és ha kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.
8. A tejszínt kemény habbá verjük.
9. A túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéját és a zselatinfixet összekeverjük.
10. Hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt is, alaposan összedolgozzuk.
11. A piskótatekercset ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.
12. Egy tálat kibélelünk alufóliával, aztán a piskótatekercsekkel.
13. Beleöntjük a túrós krémet és a szeletelt barackokat is belenyomkodjuk.
14. A tortánk tetejére is teszünk még piskótatekercseket.
15. 3-4 óráig hűtőbe tesszük.

Ezt is szeretjük