Feketeerdő torta

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Feketeerdő torta

Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta

  • 8 db tojás fehérje
  • 8 db tojás sárgája
  • 16 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • citromhéj
  • 2 evőkanál kakaó

Krém

  • 1 csomag vanília puding
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 üveg magozott meggy
  • 7 dl növényi tejszín
  • 4 csomag vanília cukor
  • 3 csomag habfixáló
  • 0.5 csomag zselatinfix
  • 1 evőkanál kakaó
  • _Díszítéshez_
  • 12 szem meggy
  • csokidara
  • pár szem szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük robotgéppel úgy, hogy ha már félig kemény fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, majd fakanálra váltunk és hozzákeverjük óvatosan a tojássárgáját, majd kis adagokban a lisztet, kakaót, citromhéjat. A masszát tortaformába öntve 180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!

Meggyzselé:
A meggyet leszűrjük, úgy, hogy a levét felfogjuk. Pár szemet a díszítéshez félreteszünk. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd a meggy levével simára keverjük és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, majd a végén belekeverjük a félretett meggy kivételével a gyümölcsöt és hagyjuk kihűlni.

A kész piskótát ha teljesen kihűlt 3 felé vágjuk.

A tejszínt robotgépbe téve elkezdjük felverni a tejszínt kemény habbá, még folyékony állapotban beletesszük, a vaníliát, habfixálót, zselatinfixet. A kész habból 6-8 ek.-nyit félreteszünk, ebbe belekeverjük a kakaót.

A piskótát elkezdjük megtölteni. Az alsó lapra először a meggyzselé felét rátesszük, majd jön egy réteg tejszín, majd a csokis tejszínből a felét vékonyan rákenjük, majd piskóta, amit szintén az első laphoz hasonlóan megkenünk. A 3 lappal befedjük, kicsit megnyomkodjuk,hogy a krém mindenhol egyenletesen eloszlódjon, majd a maradék teszínnel bevonjuk, egy kicsit félreteszünk a díszítéshez. Meggyel, csokidarával, mandula szeletekkel díszítjük. 2-3 órát hűtjük

1
2
Ezt is szeretjük