A legjobb Lajcsi szelet
A legjobb Lajcsi szelet
Hozzávalók 8 személyre
- 2 ek kakaó
- 2 ek méz
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 1 mokkáskanál szódapor
- Krémhez: 1 vaníliás puding
- 1 puncsos vagy csokis puding
- 2,5-2,5 dl tej
- rum
- vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- csokimáz
Elkészítés:
A tészta elkészítése:
A kakaót, a mézet, a tojást, a cukrot és a margarint gőz felett felfőzzük, hozzáadjuk a lisztet, amibe előzetesen szódaport kevertünk. Ebből a tésztából a tepsi hátán 3 lapot sütünk.
A krém:
A pudingokat tejjel felfőzünk. Rummal, illetve vaníliával ízesítjük. A margarint kikeverjük a porcukorral. Fele-fele arányban összekeverjük a pudinggal. Megtöltjük a lapokat, a sütemény tetejét csokimázzal bevonhatjuk.