Élesztős kifli
Élesztős kifli
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg liszt
- 2.5 dl tej
- 2.5 dl élesztő
- 2.5 dl Vénusz sütőmargarin
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A tejből, cukorból, élesztőből kovászt készítünk. A hozzávalókat 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől vagy a kezünktől, kicsi lisztet adhatunk még hozzá.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, és kb. fél centi vastagra kinyújtjuk (ha nem pont kerek, az sem baj).
A lapokat 4 cikkre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel vagy vízzel.
Melegítsük be a sütőt, és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet is. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik kb. 15 perc.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
