Élesztős kifli

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Élesztős kifli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl élesztő
  • 2,5 dl Vénusz sütőmargarin
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A tejből, cukorból, élesztőből kovászt készítünk. A hozzávalókat 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől vagy a kezünktől, kicsi lisztet adhatunk még hozzá.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, és kb. fél centi vastagra kinyújtjuk (ha nem pont kerek, az sem baj).
A lapokat 4 cikkre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel vagy vízzel.
Melegítsük be a sütőt, és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet is. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik kb. 15 perc.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Ezt is szeretjük