Meggyes-Mascarponés-Túrótorta
Meggyes-Mascarponés-Túrótorta
Hozzávalók 6 személyre
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg túró
- 12 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- meggy a tetejére
- citromfű a díszítéshez
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszt felével kikeverjük.
A tojások fehérjét habbá verjük, és a felét hozzáadjuk a masszához, majd belerakjuk a liszt másik felét és a maradék habot.
Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát, majd sütőben készre sütjük.
Közben a krém hozzávalóit kikeverjük.
Ha megsült és kihűlt a piskóta rákenjük a krémet, és ráhelyezzük a kimagozott meggyszemeket, és citromfűvel díszítjük, majd hűtőbe helyezzük.
