Almás-diós szelet
Almás-diós szelet
Hozzávalók 12 személyre
- 1 kg alma
- 4 teáskanál citromlé
- 100 g dió
- 125 g liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 125 g cukor
- 125 g Vénusz sütőmargarin
- 1 csipetnyi só
- 1 teáskanál fahéj
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 tojás
- 5 evőkanál tej
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, félbe vágjuk. A magházat eltávolítjuk és a fél almákat legyezőszerűen bevagdossuk. Citromlével meglocsoljuk.
A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük. A cukrot, a margarint, a sót, a fahéjat, citromhéjat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálba tesszük. Kézi habverővel először lassú fokozaton, majd 2 percig gyors fokozaton keverjük.
A masszát egy sütőpapírral bélelt kapcsos formába helyezzük és elsimítjuk. A bevagdosott fél almákat enyhén benyomkodjuk a tésztába.
Forró sütőben 175 fokon (hőlégkeverés esetén 160 fokon) az alsó rácson 50-55 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Friss tejszínhabbal tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept