Almás-diós szelet

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almás-diós szelet

Hozzávalók 12 személyre:

  • 1 kg alma
  • 4 teáskanál citromlé
  • 100 g dió
  • 125 g liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 125 g cukor
  • 125 g Vénusz sütőmargarin
  • 1 csipetnyi só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, félbe vágjuk. A magházat eltávolítjuk és a fél almákat legyezőszerűen bevagdossuk. Citromlével meglocsoljuk.
A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük. A cukrot, a margarint, a sót, a fahéjat, citromhéjat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálba tesszük. Kézi habverővel először lassú fokozaton, majd 2 percig gyors fokozaton keverjük.
A masszát egy sütőpapírral bélelt kapcsos formába helyezzük és elsimítjuk. A bevagdosott fél almákat enyhén benyomkodjuk a tésztába.
Forró sütőben 175 fokon (hőlégkeverés esetén 160 fokon) az alsó rácson 50-55 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Friss tejszínhabbal tálaljuk.

Ezt is szeretjük