Kacsazsíros-hagymás pogácsa

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kacsazsíros-hagymás pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 20 dkg hideg kacsazsír
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kis kanál cukor élesztőhöz
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 kis kanál só

Töltelék

  • 4-5 fej hagyma
  • kevés kacsazsír

Tetejére

  • 1 tojás sárgája
  • 2 kanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A cukros, langyos tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a lisztet elmorzsoljuk a kacsazsírral, a sóval, majd 1 tojássárgát és 1 egész tojást hozzáadva összegyúrjuk az élesztős tejföllel. Rugalmas, selymes tésztát gyúrunk belőle, hideg helyen pihentetjük 2 órát.

Közben megdinszteljük a zsiradékon az apró kockára vágott hagymákat, kihűtjük.

A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a dinsztelt hagymával, hajtogatjuk. Ismét hűvös helyre tesszük, majd 2 óra elteltével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

1 tojás sárgáját elkeverünk 2 kanál tejjel és sóval, és ezzel kenjük meg a pogácsák tetejét. Forró sütőben pirosra sütjük.

Szilveszterre nagyon különleges finomság.

Ezt is szeretjük