Kacsazsíros-hagymás pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kacsazsíros-hagymás pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 20 dkg hideg kacsazsír
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kis kanál cukor élesztőhöz
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 kis kanál só

Töltelék

  • 4-5 fej hagyma
  • kevés kacsazsír

Tetejére

  • 1 tojás sárgája
  • 2 kanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A cukros, langyos tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a lisztet elmorzsoljuk a kacsazsírral, a sóval, majd 1 tojássárgát és 1 egész tojást hozzáadva összegyúrjuk az élesztős tejföllel. Rugalmas, selymes tésztát gyúrunk belőle, hideg helyen pihentetjük 2 órát.

Közben megdinszteljük a zsiradékon az apró kockára vágott hagymákat, kihűtjük.

A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a dinsztelt hagymával, hajtogatjuk. Ismét hűvös helyre tesszük, majd 2 óra elteltével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

1 tojás sárgáját elkeverünk 2 kanál tejjel és sóval, és ezzel kenjük meg a pogácsák tetejét. Forró sütőben pirosra sütjük.

Szilveszterre nagyon különleges finomság.

Ezt is szeretjük