Antwerpeni töltött alma
Antwerpeni töltött alma
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 4 db alma
- 5 dkg barna cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 csomag leveles tészta
- _Töltelék_
- 6 dkg barna cukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 2 teáskanál Vénusz sütőmargarin kis kockákra vágva
Lekenéshez
- 1 felvert tojás kevés vízzel keverve
Elkészítés:
Eltávolítjuk az almák héját és a magházát,egyszerűbb ha van magház vájó,(én késsel vájtam körbe -körbe.Több helyen megszurkáljuk az almát,és a fahéjas cukorban meghempergetjük. Tölteléket az almák kivájt magháza helyére tesszük elosztva.A leveles tésztát kétfelé vágjuk, összesen a 2 csomagból lesz négy darabunk. Majd egyenként 18 cm átmerőjű, 2 mm vastag kör alakra nyújtjuk, közepére egy 2 cm-es lyukat vágunk szaggatóval. A lyuktól 1,5 cm kiindulva, 1 cm távolságra egymástól, 4 cm hosszan bevagdossuk. Majd a tésztát megemeljük és az almára tesszük, a tészta széleket kezünkkel az alma alatt össze nyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztába csomagolt almákat,tojással lekenjünk,előmelegített sütőben 180 fokon sütjük,kb. 30-35percet.
Anyámtól a modellekig - Mit tudtam meg a nőkről életem első 50 évében?
Kajdi Csaba influenszer, saját élményeiből és tapasztalataiból kiindulva osztja meg gondolatait a női szerepek alakulásáról, az anyai minták hatásáról és arról, hogy hogyan határoznak meg minket. A Femina Klub januári előadásán körbejárjuk, hogyan befolyásolják a női szépségideálok és elvárások a nők önképét és döntéseit. Milyen női minták segítik vagy éppen gátolják az önmegvalósítást?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció