Antwerpeni töltött alma

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Antwerpeni töltött alma

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 4 db alma
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 csomag leveles tészta
  • _Töltelék_
  • 6 dkg barna cukor
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 2 teáskanál Vénusz sütőmargarin kis kockákra vágva

Lekenéshez

  • 1 felvert tojás kevés vízzel keverve
Recept idők

Elkészítés:

Eltávolítjuk az almák héját és a magházát,egyszerűbb ha van magház vájó,(én késsel vájtam körbe -körbe.Több helyen megszurkáljuk az almát,és a fahéjas cukorban meghempergetjük. Tölteléket az almák kivájt magháza helyére tesszük elosztva.A leveles tésztát kétfelé vágjuk, összesen a 2 csomagból lesz négy darabunk. Majd egyenként 18 cm átmerőjű, 2 mm vastag kör alakra nyújtjuk, közepére egy 2 cm-es lyukat vágunk szaggatóval. A lyuktól 1,5 cm kiindulva, 1 cm távolságra egymástól, 4 cm hosszan bevagdossuk. Majd a tésztát megemeljük és az almára tesszük, a tészta széleket kezünkkel az alma alatt össze nyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztába csomagolt almákat,tojással lekenjünk,előmelegített sütőben 180 fokon sütjük,kb. 30-35percet.

1
2
Ezt is szeretjük