Krumplis pite
Krumplis pite
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 5 db krumpli
- 3 evőkanál zsír
- csipet só
- aki szereti 2 gerezd fokhagymát is bele reszelhet
Elkészítés:
Egy tepsit vastagon kizsírozunk, vagy sütőpapírral kibélelünk, majd a tepsi alját befedjük a nyers, vékony karikákra vágott krumplival. A tejből, lisztből, sóból, tojásból és kevés zsírból sűrű palacsinta tésztát készítünk. Majd ezt a masszát ráöntjük a lerakott sor burgonyára. A tetejét meglocsoljuk olvasztott zsírral (hogy szép fényes legyen a teteje), majd közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Egy vékony, ropogós finomságot vehetünk ki a sütőből, ami pikk-pakk elfogy majd!



