Krumplis pite
Ez is érdekelhet
beauty and style

- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Egyetlen mozzanat, és sokkal csinosabb a blézer: karcsúsító övvel még a bő fazon is jobban mutat »
- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Krumplis pite
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 5 db krumpli
- 3 evőkanál zsír
- csipet só
- aki szereti 2 gerezd fokhagymát is bele reszelhet
Elkészítés:
Egy tepsit vastagon kizsírozunk, vagy sütőpapírral kibélelünk, majd a tepsi alját befedjük a nyers, vékony karikákra vágott krumplival. A tejből, lisztből, sóból, tojásból és kevés zsírból sűrű palacsinta tésztát készítünk. Majd ezt a masszát ráöntjük a lerakott sor burgonyára. A tetejét meglocsoljuk olvasztott zsírral (hogy szép fényes legyen a teteje), majd közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Egy vékony, ropogós finomságot vehetünk ki a sütőből, ami pikk-pakk elfogy majd!




Még több recept