Ketchupos mustáros virslis tekercsek

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ketchupos mustáros virslis tekercsek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás sárgája kenéshez
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl olaj
  • 2 csomag virsli (10 db)
  • mustár
  • ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral fél dl tejben felfuttatjuk.
A lisztet a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, langyos tejjel, pár csepp olajjal - vagy margarinnal - összekeverjük, és addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától, s már - már hólyagos lesz a tészta. (Akinek van kenyérsütője némiképp könnyebb a helyzete dagasztás ügyben! )
Egy órán át hagyjuk kelni, majd nagyjából 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kockákra vágjuk, majd bele helyezzük a kockákba a virslit, a ketchupot vagy mustárt és feltekerjük. Majd kiolajozott tepsibe helyezzük a tekercseket és a tetejüket megkenjük tojássárgájával. Sajttal is megszórhatjuk a tetejét, majd előmelegített sütőben 200 fokon nagyjából 45 percig sütjük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük