Ketchupos mustáros virslis tekercsek
Ketchupos mustáros virslis tekercsek
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 db tojás sárgája kenéshez
- 1 teáskanál só
- 1 dl olaj
- 2 csomag virsli (10 db)
- mustár
- ketchup
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral fél dl tejben felfuttatjuk.
A lisztet a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, langyos tejjel, pár csepp olajjal - vagy margarinnal - összekeverjük, és addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától, s már - már hólyagos lesz a tészta. (Akinek van kenyérsütője némiképp könnyebb a helyzete dagasztás ügyben! )
Egy órán át hagyjuk kelni, majd nagyjából 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kockákra vágjuk, majd bele helyezzük a kockákba a virslit, a ketchupot vagy mustárt és feltekerjük. Majd kiolajozott tepsibe helyezzük a tekercseket és a tetejüket megkenjük tojássárgájával. Sajttal is megszórhatjuk a tetejét, majd előmelegített sütőben 200 fokon nagyjából 45 percig sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept