Fahéjas csillagok

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fahéjas csillagok

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 20-25 dkg hámozatlan mandula finomra darálva
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál akácméz
  • 1 teáskanál fahéj
  • kevés citromlé

Máz

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát, porcukrot, fahéjat, mézet, citromhéjat és a felveretlen tojásfehérjét egy tálba tesszük, összegyúrjuk. Folpack között pár mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, csillagformával kiszaggatjuk, és sütőpapírra rakjuk. A szaggatót jó időnként bevizezni, így nem ragad hozzá a tészta, könnyebb vele dolgozni.

A mázhoz a tojásfehérjét és a cukrot addig keverjük, amíg egy nagyon sűrű fehér krém lesz belőle. A csillagok tetejét bekenjük a cukormázzal. (késsel megy a legkönnyebben)
120-130 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, lehetőleg ne barnuljon meg a máz!

Ez egy kimondottan karácsonyi aprósütemény, mind formájában, mind az ízében! Ajánlom mindenkinek, aki a barátokat, rokonokat szeretné lenyűgözni!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük