Fahéjas csillagok

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fahéjas csillagok

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 20-25 dkg hámozatlan mandula finomra darálva
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál akácméz
  • 1 teáskanál fahéj
  • kevés citromlé

Máz

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát, porcukrot, fahéjat, mézet, citromhéjat és a felveretlen tojásfehérjét egy tálba tesszük, összegyúrjuk. Folpack között pár mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, csillagformával kiszaggatjuk, és sütőpapírra rakjuk. A szaggatót jó időnként bevizezni, így nem ragad hozzá a tészta, könnyebb vele dolgozni.

A mázhoz a tojásfehérjét és a cukrot addig keverjük, amíg egy nagyon sűrű fehér krém lesz belőle. A csillagok tetejét bekenjük a cukormázzal. (késsel megy a legkönnyebben)
120-130 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, lehetőleg ne barnuljon meg a máz!

Ez egy kimondottan karácsonyi aprósütemény, mind formájában, mind az ízében! Ajánlom mindenkinek, aki a barátokat, rokonokat szeretné lenyűgözni!

Ezt is szeretjük