Fahéjas csillagok
Fahéjas csillagok
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 20-25 dkg hámozatlan mandula finomra darálva
- 10 dkg porcukor
- 1 tojásfehérje
- 1 teáskanál akácméz
- 1 teáskanál fahéj
- kevés citromlé
Máz
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
A mandulát, porcukrot, fahéjat, mézet, citromhéjat és a felveretlen tojásfehérjét egy tálba tesszük, összegyúrjuk. Folpack között pár mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, csillagformával kiszaggatjuk, és sütőpapírra rakjuk. A szaggatót jó időnként bevizezni, így nem ragad hozzá a tészta, könnyebb vele dolgozni.
A mázhoz a tojásfehérjét és a cukrot addig keverjük, amíg egy nagyon sűrű fehér krém lesz belőle. A csillagok tetejét bekenjük a cukormázzal. (késsel megy a legkönnyebben)
120-130 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, lehetőleg ne barnuljon meg a máz!
Ez egy kimondottan karácsonyi aprósütemény, mind formájában, mind az ízében! Ajánlom mindenkinek, aki a barátokat, rokonokat szeretné lenyűgözni!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept