Fahéjas csillagok

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

„A pattanás normális” - Ezzel kampányolnak az Instagramon a retusálás ellen »

Ezt edd vacsorára, ha edzeni voltál: mindent pótol, amit kell, de nem hizlal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 20-25 dkg hámozatlan mandula finomra darálva
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál akácméz
  • 1 teáskanál fahéj
  • kevés citromlé

Máz

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát, porcukrot, fahéjat, mézet, citromhéjat és a felveretlen tojásfehérjét egy tálba tesszük, összegyúrjuk. Folpack között pár mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, csillagformával kiszaggatjuk, és sütőpapírra rakjuk. A szaggatót jó időnként bevizezni, így nem ragad hozzá a tészta, könnyebb vele dolgozni.

A mázhoz a tojásfehérjét és a cukrot addig keverjük, amíg egy nagyon sűrű fehér krém lesz belőle. A csillagok tetejét bekenjük a cukormázzal. (késsel megy a legkönnyebben)
120-130 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, lehetőleg ne barnuljon meg a máz!

Ez egy kimondottan karácsonyi aprósütemény, mind formájában, mind az ízében! Ajánlom mindenkinek, aki a barátokat, rokonokat szeretné lenyűgözni!

Blog.hu ajánló