Fahéjas csillagok

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fahéjas csillagok

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 20-25 dkg hámozatlan mandula finomra darálva
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál akácméz
  • 1 teáskanál fahéj
  • kevés citromlé

Máz

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát, porcukrot, fahéjat, mézet, citromhéjat és a felveretlen tojásfehérjét egy tálba tesszük, összegyúrjuk. Folpack között pár mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, csillagformával kiszaggatjuk, és sütőpapírra rakjuk. A szaggatót jó időnként bevizezni, így nem ragad hozzá a tészta, könnyebb vele dolgozni.

A mázhoz a tojásfehérjét és a cukrot addig keverjük, amíg egy nagyon sűrű fehér krém lesz belőle. A csillagok tetejét bekenjük a cukormázzal. (késsel megy a legkönnyebben)
120-130 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, lehetőleg ne barnuljon meg a máz!

Ez egy kimondottan karácsonyi aprósütemény, mind formájában, mind az ízében! Ajánlom mindenkinek, aki a barátokat, rokonokat szeretné lenyűgözni!

Ezt is szeretjük