A legjobb gyümölcstorta
A legjobb gyümölcstorta
Hozzávalók 6 személyre
- 3 tojás
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 dl tej
- 1 cs. pudingpor
- 4 evőkanál kristálycukor
- bármilyen gyümölcs
- 1 csomag zselatin
- kevés víz
Elkészítés:
A 3 tojást összekeverjük 10 dkg liszttel, 1 csomag sütőporral és 10 dkg kristálycukorral.
A gyümölcstorta formát kivajazzuk és kilisztezzük, majd a tésztát belekanalazzuk.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
3 dl tejjel, 4 evőkanál cukorral felfőzzük az 1 cs. pudingport.
Ha kihűlt rákanalazzuk a kihűlt tésztára.
A zselatint kevés vízzel felfőzzük, majd 10 perc állás után középről kiindulva ráöntjük.