Nutellás álomtorta
Nutellás álomtorta
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 10 dkg cukor
- 0.75 dl tej
- 0.75 dl Vénusz olaj
- 2 tojás sárgája
- 2 tojás fehérje
- pár csepp citromlé
- csipet só
- 4 dkg cukor
- 17.5 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 0.5 csomag sütőpor
Krém
- 1 üveg mogyorókrém
- 250 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A tésztához a cukrot, a tejet, az olajat, a 2 tojássárgáját elkeverjük, a tojásfehérjét a citromlével sóval lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a 4 dkg cukrot, és keményre verjük. A lisztet, kakaót, sütőport is összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejes keverékhez. Majd a habot is belekeverjük óvatosan. 175 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ebből készítünk még egy tészta lapot. Az adagok egy 25 cm átmérőjű tortaformához adottak. A krémhez a mogyorókrémnek kenhető állagúnak kell lennie. A tejszínt felverjük a habfixálóval. Majd összekeverjük a mogyorókrém 2/3-ával. Ezt a krémet a két tortalap közé kenjük. A külsejét pedig beborítjuk a maradék mogyorókrém és a felolvasztott étcsoki kikevert krémjével. Csoki szívekkel vagy tejszínhabbal díszíthetjük. Hűtőbe tesszük amíg fel nem vágjuk.

