Paradicsomos-túrós pitetorta

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Paradicsomos-túrós pitetorta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 5 dkg gouda sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg ricotta
  • 8-10 db paradicsom
  • 1 dl hideg víz
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • Vénusz étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztamennyiségek egy 25 x 10 x 7 cm-es sütőformához vannak megadva. A lisztet keverjük össze 1/2 teáskanál sóval, adjuk hozzá a Vénusz sütőmargarint és morzsoljuk össze, majd reszeljük bele 5 dkg sajtot.

Ezután apránként öntsük hozzá a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjunk belőle egy könnyen nyújtható tésztát.
Csomagoljuk be folpack fóliába, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.

A ricottát (v. krémes állagú túrót) ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, és apróra vágott bazsalikommal, majd reszeljük bele a füstölt sajtot és keverjük alaposan össze.

A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Ezután az alsó és felső harmadát hajtsuk be, majd nyújtsuk ki újra. Ezt ismételjük meg háromszor.

A sütőformát kenjük ki Vénusz sütőmargarinnal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután helyezzük bele a kinyújtott tésztát, majd sütés előtt pihentessük 10 percig a hűtőben.

A hűtőből kivett tészta alját villával szurkáljuk meg, majd helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon süssük kb. 15 percig.
Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pár percig hűlni.

Pár perc után kenjük a fűszeres-túrós tölteléket az elősütött tésztára, majd rakjuk ki a tetejét szeletelt paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk meg a paradicsomot.

Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg ízlés szerint Vénusz étolajjal a még forró paradicsomokat.

Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

1
2
Ezt is szeretjük