Habos almás-krémes
Habos almás-krémes
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 1 dl langyos víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4-5 darab alma reszelve vagy szeletelve
- _Krém_
- 1 tejszín ízű pudingpor
- 1 vanília pudingpor
- 0.5 liter tej
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 15-20 dkg porcukor
- tejszín vagy csoki a tetejére
Elkészítés:
Az öt tojás sárgáját 20 dkg.porcukorral a langyos vízzel az olajjal kikeverjük.Hozzáadjuk a 20 dkg lisztet és a sütőport majd az öt tojás felvert habját. A tepsit (közepes méretű) kibéleljük alufóliával kivajazzuk majd rárakjuk az almát. A piskótatésztát ráöntjük az almára 200-220 fokon(gázsütő) 25 percig sütjük.
A krémhez a pudingokat egyben vagy külön megfőzzük. Fontos, hogy egy pudinghoz maximum 3 dl tejet használjunk.A Vénusz sütőmargarint a 15-20 dkg(ízlés szerint) porcukorral kikeverjük,majd apránként a kihűlt pudinghoz adjuk.Szintén nagyon fontos,hogy a pudingot főzés után többször is keverjük át mert így nem lesz csomós a krémünk.Amikor megsült borítsuk ki a tepsiből és még melegen húzzuk le róla a fóliát.A krémet az alma tetejére kenjük.Ízlés szerint lehet még rá tenni felvert tejszínhabot,olvasztott csokit vagy akár mindkettőt.Ezt a sütit el lehet készíteni alma nélkül, kakaós tésztából,de én már készítettem belőle szülinapi tortát is.


