Habos almás-krémes

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

Nőiesek, és szépen elrejtik a hasat ezek a szettek: előnyös fazonok gömbölyded idomokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habos almás-krémes

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl langyos víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4-5 darab alma reszelve vagy szeletelve
  • _Krém_
  • 1 tejszín ízű pudingpor
  • 1 vanília pudingpor
  • fél liter tej
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15-20 dkg porcukor
  • tejszín vagy csoki a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Az öt tojás sárgáját 20 dkg.porcukorral a langyos vízzel az olajjal kikeverjük.Hozzáadjuk a 20 dkg lisztet és a sütőport majd az öt tojás felvert habját. A tepsit (közepes méretű) kibéleljük alufóliával kivajazzuk majd rárakjuk az almát. A piskótatésztát ráöntjük az almára 200-220 fokon(gázsütő) 25 percig sütjük.
A krémhez a pudingokat egyben vagy külön megfőzzük. Fontos, hogy egy pudinghoz maximum 3 dl tejet használjunk.A Vénusz sütőmargarint a 15-20 dkg(ízlés szerint) porcukorral kikeverjük,majd apránként a kihűlt pudinghoz adjuk.Szintén nagyon fontos,hogy a pudingot főzés után többször is keverjük át mert így nem lesz csomós a krémünk.Amikor megsült borítsuk ki a tepsiből és még melegen húzzuk le róla a fóliát.A krémet az alma tetejére kenjük.Ízlés szerint lehet még rá tenni felvert tejszínhabot,olvasztott csokit vagy akár mindkettőt.Ezt a sütit el lehet készíteni alma nélkül, kakaós tésztából,de én már készítettem belőle szülinapi tortát is.

1
2
3
Ezt is szeretjük