Majomkenyér
Majomkenyér
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 25 dkg sütőmargarin
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg babapiskóta
- 1 citrom reszelt héja
Nem főzős csokimáz
- 15 dkg porcukor
- diónyi margarin
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál forró víz
Elkészítés:
Jénai tálban gőz felett kb 5 perc alatt összefőzöm a Vénusz sütőmargarint, porcukrot, lisztet, kakaóport, a villával felvert tojást.
A babapiskótát durvára összetöröm, és a darált dióval együtt a masszába teszem.Összekeverem.
Egy őzgerincformát alufóliával kibélelek, beleöntöm a masszát, ha kihűlt hűtőbe teszem 1 órára, majd a formából kiborítom. A csokimázhoz a porcukrot, kakaóport, diónyi puha Vénusz margarint, valamint a forró vizet fényesre elkeverem, és a süteményt bekenem mindenhol, majd reszelt citromhéjjal megszórom.
Hűtőbe dermesztem.
Gyorsan kész, könnyű elkészíteni.