Majomkenyér

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Majomkenyér

Hozzávalók 4 személyre

Tészta

  • 25 dkg sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg babapiskóta
  • 1 citrom reszelt héja

Nem főzős csokimáz

  • 15 dkg porcukor
  • diónyi margarin
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál forró víz
Recept idők

Elkészítés:

Jénai tálban gőz felett kb 5 perc alatt összefőzöm a Vénusz sütőmargarint, porcukrot, lisztet, kakaóport, a villával felvert tojást.
A babapiskótát durvára összetöröm, és a darált dióval együtt a masszába teszem.Összekeverem.

Egy őzgerincformát alufóliával kibélelek, beleöntöm a masszát, ha kihűlt hűtőbe teszem 1 órára, majd a formából kiborítom. A csokimázhoz a porcukrot, kakaóport, diónyi puha Vénusz margarint, valamint a forró vizet fényesre elkeverem, és a süteményt bekenem mindenhol, majd reszelt citromhéjjal megszórom.
Hűtőbe dermesztem.

Gyorsan kész, könnyű elkészíteni.

Ezt is szeretjük