15 perces mennyei túrófánk: a kérge ropogós, belül szaftos

A túrófánk igazi csoda: 15 perc alatt készen van, könnyű összeállítani, és a végeredmény magáért beszél.

15 perces túrófánk
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A 15 perces túrófánk annak is sikerélményt fog adni, aki a klasszikus, szalagos változatnak még nem mer nekiállni. A túrógombóchoz hasonlító egyszerű, gyúrt tésztából készül, amit utána olajban kell ropogósra sütni.

15 perces túrófánk

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg liszt
  • 7.5 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 l olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A túrót tedd egy nagy tálba. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport és egy kis reszelt citromhéjat, majd fokozatosan a lisztet addig, amíg egy jól gyúrható, kezelhető tésztát kapsz. Kézzel jól dolgozd össze, hogy ne maradjanak benne rögök a túróból. Nedves kézzel formázz belőle gombócokat. Egy fazékban vagy serpenyőben forrósíts fel annyi olajat, hogy a gombócokat teljesen ellepje. Akkor elég forró az olaj, ha a fánkok feljönnek a tetejére, és maguktól forognak benne. Nagyjából öt perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald lekvárral vagy fahéjas porcukorral.

Isteni almás fánk dagasztás és kelesztés nélkül: sütőporos a tésztája

Az ősz kedvelt fűszerei érezhetők a könnyű almás fánk tésztájában, egyszerűen nem lehet neki ellenállni, olyan finom.

Elolvasom
Ezt is szeretjük