Mézes habos

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mézes habos

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 5 db közepes tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 60-70 g Vénusz sütőmargarin olvasztva
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis csipet só
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál citromlé
  • néhány kanál liszt (amennyit felvesz)
  • _Krém-
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 100 g Vénusz sütőmargarin
  • 200 g méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 250 ml habalap (jobban bevált, mint a tejszín)
Recept idők

Elkészítés:

Tészta: A habot jó keményre felvertem, a cukrot folyamatosan adagolva hozzá. Mikor fejre állítva már „megállt”, nagyon óvatosan belekevertem a felvert, megsózott tojássárgáját, a Vénusz sütőmargarint, a tejet és a citromot. Ezután következett igen óvatosan, kis adagokban a liszt és a sütőpor. Sütőpapíros tepsibe öntöttem, elegyengettem, majd az előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.

Krém: Elkészítettem a pudingot, kevesebb cukorral, mert a méztől amúgy is édes lesz. Mikor langyosodni kezdett, beletettem a Vénusz sütőmargarint, a mézet, a citromlevet és héjat és alaposan felvertem robotgéppel. Már ettől jó habos lett! Ezután felvertem a habalapot és összeforgattam a krémmel, és ráhalmoztam a vékony tésztára. Citrom- és narancsszelettel és friss citromfűvel díszítettem.

Ezt is szeretjük