Mézes habos

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mézes habos

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 5 db közepes tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 60-70 g Vénusz sütőmargarin olvasztva
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis csipet só
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál citromlé
  • néhány kanál liszt (amennyit felvesz)
  • _Krém-
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 100 g Vénusz sütőmargarin
  • 200 g méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 250 ml habalap (jobban bevált, mint a tejszín)
Recept idők

Elkészítés:

Tészta: A habot jó keményre felvertem, a cukrot folyamatosan adagolva hozzá. Mikor fejre állítva már „megállt”, nagyon óvatosan belekevertem a felvert, megsózott tojássárgáját, a Vénusz sütőmargarint, a tejet és a citromot. Ezután következett igen óvatosan, kis adagokban a liszt és a sütőpor. Sütőpapíros tepsibe öntöttem, elegyengettem, majd az előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.

Krém: Elkészítettem a pudingot, kevesebb cukorral, mert a méztől amúgy is édes lesz. Mikor langyosodni kezdett, beletettem a Vénusz sütőmargarint, a mézet, a citromlevet és héjat és alaposan felvertem robotgéppel. Már ettől jó habos lett! Ezután felvertem a habalapot és összeforgattam a krémmel, és ráhalmoztam a vékony tésztára. Citrom- és narancsszelettel és friss citromfűvel díszítettem.

Ezt is szeretjük