Epres katica torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Epres katica torta

Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 8 evőkanál víz
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Sütésnél a forma kikenéséhez

  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál liszt

Krém

  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • _Díszítéshez_
  • 25 dkg eper
  • színes cukor
  • 2 db bonbon
  • 2 db csokoládés ropi
  • 5 dkg mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet az átszitált sütőport, is belekeverjük. Majd a kemény tojásnak felvert fehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük.
Vénusz sütőmargarinnal kikent, lisztezett tepsiben elterítjük és megsütjük. 180 fokon, 20 percig.
Ha megsült 3 lapra vágjuk és külön egymás mellé téve megvárjuk míg kihűl.
Addig a krémhez a tojást a lisztet egy kis edénybe tesszük, beletesszük a tejet csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A Vénusz sütőmargarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük egy habverővel.
Megkenjük az alsó lapot rátesszük a középsőt amit szintén megkenünk a krémmel, és rátesszük az utolsó lapot is. Kívülről is bevonjuk krémmel a tortát.
Az oldalát a mandulaforgáccsal körben megszórjuk.
AZ epret hosszában felszeleteljük, rátesszük egymást fedve a tetejére kialakítva a szárnyait. A szeme a 2 bonbon, a szarva a csokoládés ropi, a szája pedig színes cukorka.

1
2
Ezt is szeretjük