Túrós csokis őzgerinc

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Túrós csokis őzgerinc

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 tojássárgája
  • tej

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 egész tojás + 1 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál búzadara

Tetejére

  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a kristálycukorral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd félretesszük.A töltelékhez a túrót áttörjük, majd összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a búzadarával együtt a túrós krémhez adjuk. Az őzgerincformát kivajazzuk és lisztezzük. A tésztát akkora téglalappá nyújtjuk, hogy a formába bélelve még vissza lehessen hajtani. A tésztával kibéleljük a formát, megtöltjük a túrós krémmel, majd a tésztát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, tálcára tesszük és ét tortabevonót olvasztunk rá.

Ezt is szeretjük