Boszorkány ujjak
Boszorkány ujjak
Hozzávalók 12 személyre
- 23 dkg Vénusz margarin
- 1 csésze (250 ml) porcukor
- 1 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 45 dkg liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- kávéskanál mandulaaroma
- Egész mandula
- Lekvár (lehetőleg pirosas-bordó színű)
Elkészítés:
Összekeverjük a margarint, a cukrot, a tojást, a mandulaaromát, és a vaníliáscukrot, a lisztet, a sütőport és a sót. A kapott tésztát folpackba csomagolva félórára a hűtőbe tesszük.
A tepsit kivajazzuk, lisztezzük és kevés adag tésztából ujj alakokat formázunk.
Az egyik végére mandulát nyomunk, mintha köröm lenne. Kb. 15-20 percig közepesen meleg sütőben megsütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni kicsit, majd levesszük a mandulákat, lekvárral megkenjük a mélyedést, majd visszanyomjuk a mandulát a helyére.
