Kráter szelet
Kráter szelet
Hozzávalók 12 személyre
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 25 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 5 csomag vaníliás cukor
- 9 dl tej
- 2 csomag vaníliás puding
- 5 db tojás
- 25 dkg porcukor
Tetejére
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A 2 csomag vaníliás pudingot 6 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzünk, majd gyakran kevergetve megvárjuk, míg kihűl.
A tésztához az 5 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag
vaníliás cukorral és 3 dl tejjel jól kikeverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat és 25 dkg lisztet, amibe előzőleg belekevertük a 2 evőkanál kakaót és az 1 csomag sütőport. Ehhez hozzákeverjük az 5 tojás keményre felvert habját. Tepsibe tesszük, és vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. Kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, akkor a nagy pohár 20%-os tejfölbe belekeverünk 3 evőkanál porcukrot, és a még meleg tésztára kenjük. Pár percre még visszatoljuk a sütőbe.
