Kráter szelet

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Zseniálisan egyszerű trükk a szemüveg bepárásodása ellen: olcsóbb, mint gondolnád »

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

Fiatalító, natúr smink 5 perc alatt, macera nélkül: profi sminkes mutatja meg az alapokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kráter szelet

Hozzávalók 12 személyre:

  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • 9 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 5 db tojás
  • 25 dkg porcukor

Tetejére

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A 2 csomag vaníliás pudingot 6 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzünk, majd gyakran kevergetve megvárjuk, míg kihűl.

A tésztához az 5 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag
vaníliás cukorral és 3 dl tejjel jól kikeverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat és 25 dkg lisztet, amibe előzőleg belekevertük a 2 evőkanál kakaót és az 1 csomag sütőport. Ehhez hozzákeverjük az 5 tojás keményre felvert habját. Tepsibe tesszük, és vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. Kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Ha megsült, akkor a nagy pohár 20%-os tejfölbe belekeverünk 3 evőkanál porcukrot, és a még meleg tésztára kenjük. Pár percre még visszatoljuk a sütőbe.

Ezt is szeretjük