Kráter szelet
Ez is érdekelhet
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)
beauty and style

- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Kráter szelet
Hozzávalók 12 személyre:
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 25 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 5 csomag vaníliás cukor
- 9 dl tej
- 2 csomag vaníliás puding
- 5 db tojás
- 25 dkg porcukor
Tetejére
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A 2 csomag vaníliás pudingot 6 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzünk, majd gyakran kevergetve megvárjuk, míg kihűl.
A tésztához az 5 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag
vaníliás cukorral és 3 dl tejjel jól kikeverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat és 25 dkg lisztet, amibe előzőleg belekevertük a 2 evőkanál kakaót és az 1 csomag sütőport. Ehhez hozzákeverjük az 5 tojás keményre felvert habját. Tepsibe tesszük, és vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. Kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, akkor a nagy pohár 20%-os tejfölbe belekeverünk 3 evőkanál porcukrot, és a még meleg tésztára kenjük. Pár percre még visszatoljuk a sütőbe.

Még több recept